Η ομορφιά κείτεται εξουθενωμένη στο δρόμο

ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΤΡΟΠΙΑ
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004
2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής
21.45

Η ομορφιά κείτεται εξουθενωμένη στο δρόμο

ή αλλιώς

Διαχείρηση Εικόνων Εαυτών

Η ιστορία μιας σχέσης. Πώς ξεκινά, πώς αποκτά σημασία για τους ανθρώπους που γίνονται μάρτυρές της, πώς την βιώνουν ο άντρας και η γυναίκα που την αποτελούν και τέλος πώς λήγει. Το ζευγάρι ζει τον έρωτά του σε ποιητική γλώσσα. Αυτό το απομακρύνει από τους υπόλοιπους ανθρώπους της πόλης οι οποίοι μιλούν πεζά, καθημερινά.
Ο Εαυτός, ο χαρακτήρας που συνδέει το ζευγάρι με τους ανθρώπους της πόλης, συνδέει επίσης και την παράσταση με το κοινό που την παρακολουθεί. Οι θεατές της παράστασης γίνονται συγχρόνως και μέλη της πόλης. Παρακολουθούν την δράση του Εαυτού κι αυτός τους παίρνει από το χέρι και τους οδηγεί στον μαγικό τρόπο που αντιλαμβάνεται το ζευγάρι την ένωσή του.
Επιχειρείται μια εικονοποίηση συναισθημάτων που δεν λέγονται.
Γίνεται μια αντικειμενική -και ανεξέλεγκτη- καταγραφή εικόνων, ήχων, αισθήσεων, της «ομορφιάς» που χαμένη υπάρχει στην πόλη, γύρω και μέσα σ’ εμάς που την απαρτίζουμε. Γιατί την αναζητούμε; Μα γιατί την έχουμε ανάγκη…
Θα επιχειρήσουμε με τα εργαλεία που διαθέτουμε, βίντεο, χορό, ποιητικό λόγο, να καταθέσουμε ένα «σχόλιο» πάνω στο αέναο παιχνίδι της ομορφιάς με την αποδιοργάνωση, την αποξένωση, τον «πληθωρισμό» της εικόνας, τη θλίψη, τη βαρβαρότητα.

Κείμενο: Κουρούμπαλης
Σκηνοθετική Δημιουργία: Φρόσω Κορρού, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Άννα Τσάκωνα
Επιμέλεια κίνησης, χορογραφίες: Φρόσω Κορρού
Μουσική: Tricky, P.J. Harvey, Nick Cave, Tuxedomoon, Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Επεξεργασία βίντεο: Γιάννης Νταρίδης
Λήψη οπτικού υλικού: Σοφία Λογοθέτη
Παίζει Νέι επί σκηνής: Γιάννης Καρίνας
Παίζουν: Ελένη Βαρελτζή, Σπυριδούλα Καρανικολάου, Ελευθερία Κόκκινου, Τατιάνα Κουμούτση, Δάφνη Μαρκάκη, Κανελλίνα Μενούτη, Κώστας Ντέλλας, ΄Αννα Τσάκωνα
Διάρκεια: 60’

Prev
top